суботу, 31 березня 2012 р.

Форумчани роблять Городок трішки кращим

     Сайт «Городок - наше рідне місто» існує з 1 січня 2008 року. Як зазначив сам адміністратор  сайту, Андріан Грецко,  ідея створення сайту була проста – заповнення чистої сторінки, бо у 2008 році ґрунтовної і широкої інформації про місто Городок не було. Тому було необхідно її систематизувати і подати. Під час створення сайту  автор проекту вивчав основи  веб-розробки. Усю інформацію вишукував з різних джерел самостійно, то ж зараз ви можете побачити плоди праці Андріана Грецка  на сайті http://gorodok.lviv.ua
«Основний вклад - це купа часу. Для чого роблю - як співає ДДТ "Это все, что останется после меня...". Потрібно не сидіти і базікати, а робити щось конкретно, в залежності від можливостей та вмінь. Але робити і не тільки для себе, а й для суспільства» - зазначив автор проекту. Андріан Грецко сказав: «Від влади  фактично жодного інтересу, ані підтримки не було. І я в принципі радий цьому, бо не хочу аби вони спочатку підтримували, а потім вимагали чогось у власних інтересах.»  
З 2008 року інтернет-ресурс значно розвинувся. Такі цифри зараз на ньому: зареєстровано 2300 користувачів, створено близько 45 тисяч дописів у 707 темах. Щодня на сайті близько 500 відвідувачів. Для користувачів є такі рубрики: «Новини», «Історія міста», «Святині міста», «Геральдика міста», «Городоцький історико-краєзнавчий музей», «Городок на мапі», «Розклад транспорту», «Оголошення», «Фотогалерея», «Городоцький форум» і «Гостьова книга».
Зі слів Андріана, унікальна місія форуму полягає у тому, що завдяки його існуванню згуртувались навколо нього досі незнайомі між собою та іноді з абсолютно різними поглядами молоді люди Городка. Вони окрім спілкування, обміну думками, спільними зусиллями роблять своє рідне місто хоч трішки кращими. Найактивнішими дописувачами та генераторами ідей діяльності Городоцького форуму є: Андрей1982, Nemo,Тиха, Аріна, Мастер,Oksanka, Іриска, Raven, Troy і основні помічники та куратори форуму Slonyk та Olegsoft. В рамках форуму діє ініціативна група «Чисте місто»  із вище перелічених форумчан, які  активно пропагують за чистоту міста і роблять конкретні дії.
Крім вечірок, організовуються форумівки, колективні перегляди фільмів, толоки по прибиранню міста, Андріївські вечорниці, форумний вертеп. Крім «Без вишиванки нема гулянки» також проводились ретро-вечірка і в стилі диско 90-х. Андріан Грецко вважає, що  форум став знаковим для багатьох, адже він "звів" чимало людей, які стали тепер  хорошими друзями, а дехто навіть  подружньою парою.
Надалі форумчани збираються організовувати подібні заходи, які робили б життя у місті кращим та різноманітнішим.

1 коментар: